
Hem | Ekologisk hudvård | Honung| Webshop | Recept | Kontakt
RECEPT
Ringblomssalva
räcker till 3 st 50ml burkar
120 ml vegetabiliska olja (sesamolja/rapsolja)
30 ml bivaxgranulat
0,5 g ringblomsextrakt
1,5 ml lavendelolja
Mät upp bivax och olja i en skål eller glasbägare, ställ i vattenbad på spisen. Låt smälta helt, rör lite grand. När blandningen är genomskinlig är den klar. Placera i kallt vattenbad, rör noga medan den kallnar för att motverka klumpar. Rör tills det blir krämigt. Tillsätt först ringblomsextraktet, rör om. Därefter lavendeloljan, rör om.
Du läsa mer om receptet på ringblomssalva och köpa ingredienserna här: Recept ringblomssalva
Glaze -
Perfekt till exempelvis revbensspjäll
Rör ihop ingredienserna. Pensla på rikligt med glaze när köttet nästa är fördiggrillat. Låt köttet grillas ytterligare en minut per sida med glazen för att låta den karamelliseras. Avnjut köttet nygrillat.
Ingredienser:
Tomatpuré, 3 msk
Mälaröhonung, 3 msk
Soya, 0.5 dl
Solrosolja, 0.5 dl
Sambal Oelek 4 krm